9 września w Goszczynie odbył się piknik rodzinny zorganizowany w ramach ogólnopolskiego konkursu Lasów Państwowych "Natura od kuchni". Jego cel stanowi promowanie żywności pozyskiwanej z natury - dziczyzny, grzybów, ziół, owoców czy miodu. Przygotowaniem sobotniej imprezy zajęli się przedstawiciele Nadleśnictwa Grójec wraz z Kołem Gospodyń Wiejskich z Goszczyna we współpracy z wieloma partnerami.
Na stoiskach czekały lokalne produkty, takie jak: kabanosy, kiełbasa, bigos, zupa grzybowa, strogonow z jelenia, sarnina w śmietanie, pieczony dzik z kaszą, a także doskonałe wypieki, konfitury, przekąski i napoje. Oprócz pysznego jedzenia uczestnicy pikniku mogli obejrzeć pokaz wirowania miodów, zapoznać się z budową ula, stworzyć własną mieszankę dzikich ziół oraz dowiedzieć się, jak powinno wyglądać bezpieczne grzybobranie. Natomiast najmłodsi mieli okazję wziąć udział w ciekawych animacjach i pobawić się na dmuchańcach. Rozrywkę muzyczną zapewnił zespół Meteory Dwa plus Jeden. Zabawa na dechach trwała do późnej nocy.